Er heeft zich helaas een fout voorgedaan. Gelieve het opnieuw te proberen.

01 Voorkeuren voor deze vakantie

02 Klik op de gewenste vertrekdatum/prijs

Geen reisaanbiedingen

Wij konden geen aanbiedingen vinden voor de opgegeven periode. Selecteer een andere periode of wijzig de geselecteerde vakantievoorkeuren.

Aanbiedingen worden geladen.

Legenda: gekozen goedkoopste aanbieding

*Alle prijzen zijn in euro's, gelden als kortingsprijzen en gelden per persoon.

03 Klik op een datum/prijs

Let op :
Helaas konden er voor uw zoekcriteria geen aanbiedingen gevonden worden. Probeer het opnieuw met een andere selectie.

Meer topreizen
Niet meer topreizen gevonden

Opmerking
Helaas leverde uw zoekopdracht geen resultaten op. We tonen hier het beschikbare aanbod met aangepaste zoekcriteria.

 • Lidl holidays is onderdeel van Lidl Digital International GmbH & Co. KG
001
001
001

Aanbod wordt geladen

001
Organisator van deze reis is: Lidl holidays is onderdeel van Lidl Digital International GmbH & Co. KG Lidl holidays is onderdeel van Lidl Digital International GmbH & Co. KG

Organisator:
Lidl holidays is onderdeel van Lidl Digital International GmbH & Co. KG , Stiftsbergstr. 1 , D-74172 Neckarsulm

De Grote Balkan rondreis

Boekingscode: OTP06A
voorgeselecteerde criteria: Reisgezelschap: 2 volwassenen Reistype: Verzorging: vanaf halfpension Reisduur: 10 dagen
voor deze vanafprijs:

Wat betekent ‘voorgeselecteerde criteria’?

Wij hebben een aantal criteria nodig om de prijs van deze reis te kunnen berekenen. Deze criteria kun je wijzigen via de button Prijzen & boeken.

Kamertype: roomtype. Geselecteerde reisperiode: -

Let op:
Deze aanbieding kan helaas niet meer worden geboekt via deze organisator.

Inclusief:
 • Retourvlucht Amsterdam - Boekarest
 • Transfers en rondreis in een touringcar met airconditioning
 • 9 overnachtingen in een 3-sterrenhotel in een 2-persoonskamer
 • Halfpension
 • Stadsrondrit Boekarest
 • Stadsbezichtiging in Delchevo
 • Rondleiding door de stad in Thessaloniki
 • Rondleiding door de stad in Tirana
 • Rondleiding door de stad in Sofia
 • Rondleiding door de stad Pleven
 • Feestelijk diner met folkloreprogramma in het kader van halfpension
 • Nederlandssprekende reisleiding


Roemenië & de Balkan - de Grote Balkan:
Dag 1: Amsterdam - Boekarest
Vandaag vlieg je vanaf Amsterdam naar Boekarest. Bij aankomst zal de reisleiding je hartelijk welkom heten en heb je aansluitend een transfer naar je hotel in Russe (Bulgarije).

Dag 2: Russe - Veliko Tarnovo – Arbanassi – Plovdiv (ca. 335 km)
In de ochtend rijden we naar de voormalige hoofdstad van Bulgarije: Veliko Tarnovo. Tijdens het stadsbezoek kom je langs okerkleurige huizen, kerken, paleizen, oude muren en torens. In het oudste gedeelte van de stad, op de heuvel Zarevets, liggen de overblijfselen van een gigantisch Tsarenpaleis met 21 kerken. Op de straat van het handwerk, Samovodska Charshiya, kun je de traditionele Bulgaarse handwerkkunst bekijken. De straat is uiterst geschikt om lekker door te slenteren en rond te neuzen. Aansluitend wordt de weg vervolgd naar Plovdiv. Onderweg stoppen we in Arbanassi voor bezichtiging van de oude orthodoxe kerk.
Dag 3: Plovdiv – Delchevo – Drama (Griekenland) - Thessaloniki (ca. 380 km)
Vandaag brengt de reis je door mooie groene landschappen naar Delchevo. Aanschouw de mooie stad met zijn bonte huizen, groene tuinen en kleurrijke bloemensteegjes. In de buurt van de stad zijn er sporen ontdekt van een Thracische stam. Dit waren de eerste bewoners van Bulgarije. De regio staat niet alleen bekend om de cultuur, maar ook om de natuur. Een veelvoud aan bossen en wateren, zoals het Breznik- of Kornishky-meer doorkruisen het landschap. Aansluitend ga je met de bus over de grens naar Thessaloniki met een pitstop in Drama.

Dag 4: Thessaloniki – Tirana (Albanië) (ca. 400 km)
Thessaloniki wordt gekenmerkt door de invloeden van de meest uiteenlopende heerschappijen. Ook vandaag de dag zijn in deze stad kenmerken terug te vinden die stammen uit de tijd van het Romeinse, Byzantische en Osmaanse Rijk. Het keizerlijke paleis, de talrijke kerken met mozaïeken en schilderijen en de Turkse badhuizen laten deze invloeden duidelijk zien. Bij de stadsrondleiding heb je de mogelijkheid om de Turkse badhuizen, de Witte Toren, het Romeinse keizerpaleis en de kathedraal St. Dimitros te bezichtigen. Geniet van de gevarieerde indrukken van de stad en laat de geschiedenis op je inwerken. In de middag ga je de grens over naar Tirana.

Dag 5: Tirana
Na het ontbijt kun je je gaan verheugen op een stadsrondleiding door de hoofdstad van Albanië. Tirana staat bekend om zijn kleurrijke architectuur uit o.a. de Osmaanse tijd. In het centrum van de hoofdstad ligt het Skanderbergplein waarvandaan je een adembenemend uitzicht hebt op de berg Dajiti. Een hoogtepunt van de stad is de bazaar. Hier vind je niet alleen kleren en schoenen in alle soorten en maten, maar ook traditionele gerechten van verschillende bevolkingsgroepen. In het oosten van de stad staan het cultuurpaleis en de Et'hem Bey-moskee, die in de 19e eeuw werd gebouwd. Je hebt de optie om een uitstapje te maken naar het kasteel Kruja en een bezoek te brengen aan het Skanderberg Museum (ter plaatse te boeken, tegen betaling).

Dag 6: Tirana – Ohrid (Macedonië) (ca. 130 km)
Vandaag rijden we naar het Meer van Ohrid, het op een na grootste meer van Macedonië. Het meer ligt bij de gelijknamige stad Ohrid die je tijdens een bezichtiging beter zult leren kennen. Sinds 1980 staat het meer en ook de stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Dag 7: Ohrid – Sofia (Bulgarije) (ca. 490 km)
In de ochtend rijd je naar het noorden en steek je de grens over naar Bulgarije voor het Rilaklooster. Het indrukwekkende vierkante gebouw met zijn gewelfde ingangen en zwart-witte patroon op de buitenmuren wordt omringd door een prachtig berglandschap. Het is niet alleen het mooiste herkenningsteken van het orthodoxe geloof in Bulgarije, maar wordt ook beschermd door UNESCO. Bij een bezichtiging kom je meer te weten over de tijdlijn van dit gebouw en over de bouw, de branden en de plundering van het klooster. Tijdens je bezoek aan het klooster, kun je de cellen van de monniken en de kloosterkerk Sveta Bogorodica bekijken. Laat in de middag wordt de reis naar Sofia voortgezet.

Dag 8: Sofia – Pleven - Russe (ca. 315 km)
Vandaag begint je dag met een stadsrondleiding door Sofia. Je aanschouwt de kathedraal van de heilige Alexander Newski, de grootste kathedraal van de Balkan. Op de rondleiding door de stad over de gele kasseien kom je langs het parlementsgebouw en het monument van tsaar Alexander. Het volkstheater is een indrukwekkend gebouw door zijn architectuur en vergulde elementen. Met een beetje geluk ben je getuige van de wisseling van de wacht voor het presidentsgebouw. Verderop in het centrum ligt de religieuze driehoek. Op relatief kleine afstand van elkaar vind je hier de orthodoxe kerk van de heilige Nedelja, de Banja Baschi-moskee en de synagoge. Hierna volgt een rit naar Pleven. Pleven en de regio eromheen hebben een lange geschiedenis. Gedurende je stadsrondrit door Pleven zie je het historische museum, het panorama ’Pleven Epopee’, het wijnmuseum in het Kaylaka park en ruïne van het kasteel Storgoziya. Aansluitend volgt een rit naar en overnachting in Russe.

Dag 9: Russe – Boekarest (Roemenië) (ca. 75 km)
In de ochtend vertrek je vanuit Russe naar de hoofdstad van Roemenië: Boekarest. Hier krijg je een stadsrondrit en volgt een feestelijk diner met folkloreprogramma in het kader van halfpension.

Dag 10: Terugreis
Je hebt een transfer naar de luchthaven van Boekarest voor de terugvlucht naar Amsterdam.Minimum aantal deelnemers:
10 personen. De reisorganisatie behoudt zich het recht voor om de reis tot 50 dagen voor aanvang van de reis te annuleren.

Vertrekdata:
26 april 2019
10 & 24 mei 2019
7 & 21 juni 2019

Bijkomende kosten (niet inbegrepen):
 • Entreegelden van de excursies volgens programma ca. € 40,- per persoon (Alleen telefonisch te reserveren via ons callcenter 0800 025 0024)
 • Fooien
 • Overige maaltijden & drankjes
 • Persoonlijke uitgaven


Optionele extra services per persoon:
 • Toeslag 1-persoonskamer ca. € 159,-


Reisvoorschriften voor Nederlandse staatsburgers:
Je hebt een geldige identiteitskaart of paspoort nodig welke bij terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig is.

Wij kunnen niet garanderen dat deze reis/accommodatie geschikt is voor mindervaliden.

Heb jij specifieke behoeften ten aanzien van een reis of accommodatie, neem dan contact op met onze verkoopafdeling.

naar boven


juridische informatie

Let op: Voor de uitgeschreven tekst alsook de weergegeven foto’s is enkel de reisorganisator verantwoordelijk.


Je hebt hulp nodig.

Onze medewerkers helpen je graag verder via het volgende telefoonnummer:
0800 / 025 0024 Je kunt ons bellen van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 18.30 uur en op zaterdag van 9.30 uur tot 15.30 uur. Binnen Nederland bel je ons geheel gratis.