Er heeft zich helaas een fout voorgedaan. Gelieve het opnieuw te proberen.

01 Voorkeuren voor deze vakantie

02 Klik op de gewenste vertrekdatum/prijs

Geen reisaanbiedingen

Wij konden geen aanbiedingen vinden voor de opgegeven periode. Selecteer een andere periode of wijzig de geselecteerde vakantievoorkeuren.

Aanbiedingen worden geladen.

Legenda: gekozen goedkoopste aanbieding

*Alle prijzen zijn in euro's, gelden als kortingsprijzen en gelden per persoon.

03 Klik op een datum/prijs

Let op :
Helaas konden er voor uw zoekcriteria geen aanbiedingen gevonden worden. Probeer het opnieuw met een andere selectie.

Meer topreizen
Niet meer topreizen gevonden

Opmerking
Helaas leverde uw zoekopdracht geen resultaten op. We tonen hier het beschikbare aanbod met aangepaste zoekcriteria.

 • Lidl holidays is onderdeel van Lidl Digital International GmbH & Co. KG
001
001
001

Aanbod wordt geladen

001
Organisator van deze reis is: Lidl holidays is onderdeel van Lidl Digital International GmbH & Co. KG Lidl holidays is onderdeel van Lidl Digital International GmbH & Co. KG

Organisator:
Lidl holidays is onderdeel van Lidl Digital International GmbH & Co. KG , Stiftsbergstr. 1 , D-74172 Neckarsulm

Betoverend Roemenië & Moldavië

Boekingscode: OTP04A
voorgeselecteerde criteria: Reisgezelschap: 2 volwassenen Reistype: Verzorging: vanaf halfpension Reisduur: 8 dagen
voor deze vanafprijs:

Wat betekent ‘voorgeselecteerde criteria’?

Wij hebben een aantal criteria nodig om de prijs van deze reis te kunnen berekenen. Deze criteria kun je wijzigen via de button Prijzen & boeken.

Kamertype: roomtype. Geselecteerde reisperiode: -

Let op:
Deze aanbieding kan helaas niet meer worden geboekt via deze organisator.

Inclusief:
 •         Retourvlucht Amsterdam – Boekarest
 •         Hand- en ruimbagage
 •         Transfers volgens reisprogramma
 •         Rondreis per touringcar met airconditioning
 •         7 overnachtingen in 3- & 4-sterren hotels
 •         Halfpension
 •         Excursies volgens reisprogramma
 •         Nederlandssprekende reisleiding


8-daagse groepsrondreis Roemenië & Moldavië • 3- en & 4-sterren hotels • Incl. halfpension:
Dag 1: Amsterdam - Boekarest
Vandaag vlieg je vanaf Amsterdam naar Boekarest. Bij aankomst zal de reisleiding je hartelijk welkom heten en heb je aansluitend een transfer naar je hotel.
Dag 2: Boekarest – Sinaia – Predeal (Roemenië)
Vandaag kun je al een goede indruk van Boekarest krijgen tijdens een stadsrondrit. Je ziet o.a. het parlementspaleis en bezichtigt de Kerk van de Patriarch. Vervolgens wordt je door de streek Walachije, naar Sinaia gebracht. Hier bezoek je het Peles-kasteel, de zomerresidentie van de Roemeense koninklijke familie en het Sinaia-klooster. Het klooster is gebouwd door monniken van het schiereiland Sinaï en daar komt ook de naam vandaan. Hierna wordt de reis vervolgd naar Predeal waar de volgende 2 overnachtingen zullen zijn.
Dag 3: Predeal – Harman - Brasov – Bran – Predeal
Na het ontbijt bezoek je de vestingkerk in Harman. De tocht gaat verder naar de kroonstad Brasov. Deze stad werd in de 13e eeuw gesticht door de ridders van de Duitse Orde en was eeuwenlang een economisch en geestelijk centrum van de Zevenburger Saksen, die tot aan de 19e eeuw een meerderheid onder de bevolking vormden. Tijdens een stadsrondrit zie je de belangrijkste bezienswaardigheden. Je ziet o.a. de Zwarte Kerk met het orgel van beukenhout, de middeleeuwse stadsmuur die om het historische centrum staat, het raadhuisplein, de Strada Sforii (een unieke, zeer smalle straat), de poort van Catherine en de kleine orthodoxe kerk. In de middag word je vandaag naar het ridderkasteel van Bran, ook wel bekend als het Dracula-kasteel, gebracht. Het romantisch gelegen kasteel was tussen de oorlogen door de residentie van de Roemeense koningin Maria en is vandaag de dag een museum. 's Avonds keer je weer terug naar Predeal.
Dag 4: Predeal – Miercurea Ciuc – Gheorgheni
Vandaag bezoek je één van de oudste gemeenten van de Szeklers: Miercurea Ciuc. Je ontdekt de omgeving en bezichtigt de beroemde bedevaartskerk Sumuleul Mic. Daarna ga je verder naar Gheorgheni, waar tijd ter vrije besteding hebt.
Dag 5: Gheorgheni –Lacul Rosu (Rode Meer) – Piatra Neamt - Iasi – Chisinau (Moldavië)
In de ochtend rijd je richting het noorden langs het Rode Meer door de adembenemende, ongeveer 5 km lange Bicaz-kloof. Vlakbij de pas ontstond in 1838 een aardverschuiving waardoor de rivier het Rode Meer (Lacul Rosu) afdamde. De klei geeft het meer een rode gloed en zelfs vandaag nog steken de boomstammen bijna mystiek uit het water. Na een korte stop bij het prachtige Rode Meer, ga je verder naar Piatra Neamt. Hier heb je de mogelijkheid om de benen te strekken tijdens een kleine rondleiding door de stad. De laatste stop vóór Chisinau is de prachtige universiteitsstad Iasi. Tijdens een korte stadsrondrit krijg je een glimp van de stad te zien, die tevens de bakermat van de Roemeense cultuur is. Je ziet onder andere het Trei Ierarhi klooster. Tal van beroemdheden en kunstenaars woonden hier. 's Avonds kom je aan in Chisinau, de hoofdstad van Moldavië.

Dag 6: Chisinau – Kl. Capriana – Chisinau
Vandaag ga je naar de Rajon Strășeni-regio, ongeveer 40 km ten noordwesten van Chisinau. Hier bezoek je het Capriana-klooster. De eerste schriftelijke vermelding van het klooster was in 1429 in een document van de Moldavische prins Alexander de Goede. In de middag heb je vrije tijd om de hoofdstad van Moldavië op eigen houtje te verkennen of je kunt deelnemen aan een excursie naar de grootste wijnmakerij van Europa (niet inbegrepen). Geniet van een wijnproeverij met een verscheidenheid aan wijnen.
Dag 7: Chisinau – Milestii Mici – Braila (Roemenië)- Slobozia
Je begint de dag met een rondleiding door de stad en bezoekt de belangrijkste bezienswaardigheden van Chisinau, de hoofdstad van Moldavië. De ongeveer 500 jaar oude stad werd gebouwd op de oevers van de Byk-rivier op zeven heuvels. De architectonische bezienswaardigheden omvatten onder andere ongeveer 30 gebouwen, die een unieke mix van Russische en Italiaanse stijlelementen hebben. Ook opmerkelijk is de veelheid aan kunstig aangelegde parken in de stad. Daarna ga je naar Milestii Mici, een gemeente bestaande uit twee dorpen, Milestii Mici en Piatra Alba. Milestii Mici is een oud Moldavisch dorp dat in oude boeken en kronieken wordt genoemd. Onderweg naar Slobozia maak je een korte stop in Braila en bezoek je het prachtige oude centrum. Daarna verder naar Slobozia.
Dag 8: Slobozia– Boekarest - Amsterdam
Vanuit Slobozia, de hoofdstad van het gelijknamige district in Westmoldau, reis je naar Boekarest. In de middag transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Amsterdam.Vertrekdata:
 • 11 & 25 september 2019
 • 16 oktober 2019


Minimum aantal deelnemers:
10 personen. De touroperator behoudt zich het recht voor de reis uiterlijk 50 dagen voor vertrek te annuleren indien dit aantal onverhoopt niet behaald mocht worden.

Bijkomende kosten per persoon(ter plaatse te betalen):
 • Entreegelden van de excursies die in het programma zijn inbegrepen ca. € 35,-
 • Optionele excursie (Wijnproeverij Cricova) ca. € 40,- (Alleen telefonisch te reserveren via 0800 025 0024)
 • Fooien
 • Overige maaltijden & drankjes
 • Persoonlijke uitgaven


Optionele extra services per persoon:
 • Toeslag 1-persoonskamer ca. € 129,-


Reisvoorschriften voor Nederlandse staatsburgers:
U hebt een reisdocument nodig dat nog minimaal 6 maanden na het einde van de reis geldig is.

Wij kunnen niet garanderen dat deze reis/accommodatie geschikt is voor mindervaliden.

Heb jij specifieke behoeften ten aanzien van een reis of accommodatie, neem dan contact op met onze verkoopafdeling.

naar boven


juridische informatie

Let op: Voor de uitgeschreven tekst alsook de weergegeven foto’s is enkel de reisorganisator verantwoordelijk.


Je hebt hulp nodig.

Onze medewerkers helpen je graag verder via het volgende telefoonnummer:
0800 / 025 0024 Je kunt ons bellen van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 18.30 uur en op zaterdag van 9.30 uur tot 15.30 uur. Binnen Nederland bel je ons geheel gratis.