Er heeft zich helaas een fout voorgedaan. Gelieve het opnieuw te proberen.

01 Voorkeuren voor deze vakantie

02 Klik op de gewenste vertrekdatum/prijs

Geen reisaanbiedingen

Wij konden geen aanbiedingen vinden voor de opgegeven periode. Selecteer een andere periode of wijzig de geselecteerde vakantievoorkeuren.

Aanbiedingen worden geladen.

Legenda: gekozen goedkoopste aanbieding

*Alle prijzen zijn in euro's, gelden als kortingsprijzen en gelden per persoon.

03 Klik op een datum/prijs

Let op :
Helaas konden er voor uw zoekcriteria geen aanbiedingen gevonden worden. Probeer het opnieuw met een andere selectie.

Meer topreizen
Niet meer topreizen gevonden
 • Lidl holidays is onderdeel van Lidl Digital International GmbH & Co. KG
001
001
001

Aanbod wordt geladen

001
Organisator van deze reis is: Lidl holidays is onderdeel van Lidl Digital International GmbH & Co. KG Lidl holidays is onderdeel van Lidl Digital International GmbH & Co. KG

Organisator:
Lidl holidays is onderdeel van Lidl Digital International GmbH & Co. KG , Stiftsbergstr. 1 , D-74172 Neckarsulm

Rondreis Mexico

Boekingscode: MEX01N
voorgeselecteerde criteria: Reizigers: 2 volwassenen Reistype: Vliegvakantie Verzorging: vanaf volgens programma Reisduur: 15 dagen
voor deze vanafprijs:

Wat betekent ‘voorgeselecteerde criteria’?

Wij hebben een aantal criteria nodig om de prijs van deze reis te kunnen berekenen. Deze criteria kun je wijzigen via de button Prijzen & boeken.

Kamertype: tweepersoonskamer Geselecteerde reisperiode: 01.02.2021 - 15.02.2021
vanaf   1.999  € per persoon / 15 dagen / incl. vlucht
Inclusief:
 • Vluchten Amsterdam - Mexico-Stad en Cancun - Amsterdam (mogelijk met overstap)
 • Rondreis per touringcar met airconditioning en transfers volgens reisprogramma
 • 14 overnachtingen in middenklassehotels in 2-persoonskamers incl. ontbijt
 • Stadsexcursies in Mexico-Stad, Puebla, Oaxaca, San Cristóbal de las Casas, Campeche, Merida en Valladolid
 • Bezoek aan antropologisch museum
 • Bezoek aan de Basiliek van Guadelupe
 • Bezoek aan de Mayasteden Teotihuacan, Monte Albán, Mitla, Tonina, Palenque, Uxmal en Chichen Itza
 • Boottocht door de Sumidero Canyon
 • Bezoek aan Tzotzildorpen
 • Bezoek aan watervallen van Agua Azul
 • Boottocht in het natuurreservaat van Celestún
 • Engelssprekende reisleiding
Vertrekdata: 2 november 2020 en 1 februari 2021.

Reisprogramma:
Dag 1: Aankomst.
Vlucht van Amsterdam naar Mexico-Stad. Na aankomst ontvangst door de plaatselijke reisleiding en transfer naar het hotel. De volgende 3 nachten verblijf je in Regente hotel (of een vergelijkbaar hotel).
Dag 2: Mexico-Stad.
Je begint de dag met een uitgebreide excursie in de Mexicaanse hoofdstad. De rondleiding begint op het reusachtige centrale plein, waar allerlei bezienswaardigheden omheen liggen. Je bezoekt het regeringspaleis met de indrukwekkende muurschilderingen van Diego Rivera, de monumentale Catedral Metropolitana en de beroemde Aztekentempel Templo Mayor. Vervolgens gaat de tocht naar het Almedapark, waar je het neoklassieke stadstheater Bellas Artes bezoekt. Van de Plaza de las Tres Culturas rijd je over de prachtige boulevard Paseo de Reforma naar het antropologische museum in het park van Chapultepec. Hier krijg je een indrukwekkende rondleiding door de precolombiaanse geschiedenis en de fascinerende indianencultuur van Mexico.
Dag 3: Mexico-Stad – Teotihuacan – Mexico-Stad.
Vandaag staan er twee highlights op het programma. Na het ontbijt ga je op pad naar de Basilica de Guadelupe. Deze basiliek is een van de belangrijkste bedevaartsoorden van Latijns-Amerika. In deze fraaie kerk kunnen zo'n 20.000 gelovigen tegelijkertijd terecht. Tijdens het bezoek krijg je een goede indruk van de omvang en pracht van deze pelgrimsbestemming. Vervolgens wordt de reis in noordoostelijke richting vervolgd naar een absoluut hoogtepunt. Al vanaf ver zijn op een door bergen omgeven hoogvlakte de piramiden van de zon en van de maan te zien. Van afstand lijken het natuurlijke heuvels. Teotihuacan, een van de bekendste prehistorische ruïnecomplexen, is in 1988 door de UNESCO op de Werelderfgoedlijst gezet. Je brengt een uitgebreid bezoek aan deze historische locatie en beklimt de kolossale zonnepiramide voor een onvergetelijk uitzicht. Neem even de tijd om hier van te genieten. In de late namiddag reis je terug naar je hotel.  

Dag 4: Mexico-Stad – Puebla – Oaxaca.
Vandaag neem je afscheid van Mexico-Stad. Je rijdt langs de enorme vulkaankegels van Iztaccíhuatl en Popocatepetl naar Puebla, waar een uitgebreide rondleiding door de stad volgt. Een belangrijk kenmerk van deze stad zal je al gauw opvallen. De architectuur is namelijk niet te vergelijken met die van eerder bezochte steden. Die wordt hier bepaald door de kleurrijke talaverategels, waar nog heel wat gevels mee versierd zijn. Na de stadsexcursie reis je door de bergen naar Oaxaca. Sinds 1987 staat het centrum van deze stad op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. In de late namiddag kom je aan in je hotel. De volgende twee nachten breng je door in Hotel Mision Los Angeles (of een vergelijkbaar hotel).
Dag 5: Oaxaca.
Je begint de dag met een bezoek aan Monte Albán. Op een kunstmatig afgevlakte heuvelrug liggen daar, omgeven door terrassen, huizen, tempels en graven, de ruïnes van de Zapoteken en de Mixteken. Je waant je even in een andere tijd, waar je vervolgens meer over te weten kunt komen door het regionale museum te bezoeken. Later op de dag leer je de culturele hoogtepunten van de stad Oaxaca kennen, zoals de indrukwekkende kerk van Santo Domingo en het Museo Regional. In het museum krijg je een bijzondere archeologische vondst te zien: de gouden voorwerpen uit graf 7 van Monte Albán. Ten slotte loop je door de mooie romantische steegjes naar de bonte lokale markt, de Mercado Juarez. Slenter daar gezellig rond en geniet van de Mexicaanse flair tussen de marktkraampjes.
Dag 6: Oaxaca – Santa Maria del Tule – Mitla – Tehuantepec.
Je verlaat Oaxaca voor de rit naar Tehuantepec. Onderweg stop je kort in Santa Maria del Tule om een indrukwekkende moerascipres te bekijken. Deze ca. 2000 jaar oude boom heeft een omtrek van 59 meter. De volgende bestemming is het historische Mitla. Deze plaats was ooit het religieuze centrum van de Zapoteken en de Mixteken. Unieke geometrische mozaïeken versieren de muren van de paleizen en zijn nog steeds kenmerkend voor de gebouwen in Mitla. ‘s Middags reis je door de bergen van de Sierra Madre in de richting van de landengte van Tehuantepec. Je overnacht in Hotel Calli (of een vergelijkbaar hotel).
Dag 7: Tehuantepec – Chiapa de Corzo  – San Cristóbal de las Casas.
Vandaag reis je naar de deelstaat Chiapas, waar je het klimaat en het landschap langzaam ziet veranderen. In Chiapa de Corzo stap je over op een boot en maak je een unieke tocht door de Sumidero Canyon. Deze adembenemende kloof doet met haar watervallen en met varens en mos begroeide rotswanden denken aan een fjord. Ten slotte wordt de reis voortgezet naar de eindbestemming van deze dag, San Cristóbal de las Casas, waar je in de late namiddag aankomt. De volgende twee nachten breng je door in Hotel Catedral (of een vergelijkbaar hotel).
Dag 8: San Cristóbal de las Casas – San Juan Chamula – Zinacantan – San Cristóbal de las Casas.
's Ochtends na het ontbijt bezoek je de Tzotzildorpen San Juan Chamula en Zinacantán. In de kerk van San Juan Chamula vinden nog steeds Mayarituelen plaats. Loop maar eens naar binnen om de plek te zien waar dit oude stukje cultuur is blijven bestaan. In Zinacantán kun je in het museum posch proeven, een plaatselijk drankje. Deze ochtend staat helemaal in het teken van bijzondere klederdrachten en inheemse culturen. Later op dag leer je het koloniale centrum van San Cristóbal de las Casas kennen tijdens een stadsexcursie langs allerlei prachtige gebouwen, de Iglesia del Convento Santo Domingo en de kleurrijke indianenmarkten.
Dag 9: San Cristóbal de las Casas – Tonina – Agua Azul – Palenque.
Vandaag reis je over een interessante weg vol haarspeldbochten naar Palenque. Onderweg bezoek je de Mayastad Tonina en de watervallen van Agua Azul. Agua Azul, wat in het Nederlands "blauw water” betekent, bestaat uit 500 watervallen met een hoogte tot 30 meter. De intense kleuren van het water, die van azuurblauw tot smaragdgroen variëren, worden veroorzaakt door het hoge mineraalgehalte. In de late namiddag kom je aan in Palenque. Je overnacht in Hotel Tulijá Express (of een vergelijkbaar hotel).
Dag 10: Palenque – Campeche.
Vandaag mag je weer op een echte highlight rekenen: de beroemde opgraving van Palenque. Midden in de dichte jungle van het Mexicaanse binnenland ligt namelijk een van de eerste steden van de klassieke Mayaperiode. Via een aantal hoge trappen en een korte wandeling door het oerwoud van Palenque kom je hier meteen bij de prachtige Tempel van de Inscripties terecht. Dit bouwwerk is versierd met meer dan 620 hiëroglyfen die de geschiedenis van Mayakoning Pakal beschrijven vanaf het moment dat deze in 615 na Christus de troon besteeg. De vorst was 12 jaar toen hij werd gekroond en heerste bijna 70 jaar over Palenque. Palenque is niet alleen een fascinerende bezienswaardigheid door de ligging maar ook door de pracht en praal die deze ruïnes ook nu nog uitstralen. Na een rondleiding over het indrukwekkende terrein reis je langs de Golf van Mexico naar de koloniale havenstad Campeche. Na aankomst maak je tijdens een stadsexcursiekennis met deze koloniale havenstad. De met zorg gerestaureerde kleurrijke koloniale gebouwen liggen binnen een beschuttende ring van door de Spanjaarden gebouwde forten. Je krijgt deze bolwerken (baluartes) en de kathedraal te zien. Je overnacht in Hotel Plaza Campeche (of een vergelijkbaar hotel).
Dag 11: Campeche – Kabah – Uxmal – Merida.
's Ochtends na het ontbijt vervolg je de reis verder naar Uxmal. Onderweg wordt nog een bezoek gebracht aan de oude Mayastad Kabah. Dit is na Uxmal het belangrijkste ruïnecomplex uit de Mayatijd. De hoofdtempel Cods Poop, die ter ere van de regengod Chaac is gebouwd, is een uniek bouwwerk. In Uxmal krijg je later op de dag de geschiedenis van de laatklassieke Mayaperiode te zien. Nog geen 200 meter van de ingang vandaan loop je daar al tegen de reusachtige Piramide van de tovenaar aan. Dit grootste bouwwerk van Uxmal heeft een indrukwekkende unieke bouwstijl. Laat het beeld van de reusachtige terrassen en de prachtig versierde gevels, zuilen en bogen op je inwerken. Tegen de avond kom je aan in Merida. De volgende twee nachten breng je door in Hotel Residencial (of een vergelijkbaar hotel).
Dag 12: Merida – Celestún – Merida.
Voor de ochtend staat een stadsexcursie in Merida op het programma. Je ziet onder andere de enorme kathedraal, het Palacio Municipal en het naar de stichter van de stad genoemde Casa de Montejo (van buiten). Vervolgens reis je door naar het vissersdorp Celestún. Je maakt daar een boottocht over de door mangroven omgeven lagune in het gelijknamige natuurreservaat. Ontdek naast de beroemde roze flamingo's andere zeldzame kustvogels, zoals reigers, pelikanen, ibissen, visarenden en fregatvogels. In de loop van de middag reis je terug naar Merida.
Dag 13: Chichen Itza – Valladolid – Cancun.
Vroeg in de ochtend ga je op weg naar de archeologische zone van Chichen Itza. De cultuur van de Maya's ontwikkelde zich door de invloed van de Tolteken uit Centraal-Mexico verder. Die ontwikkeling is hier duidelijk te zien. Maar liefst dertig van de door het oerwoud overwoekerde gebouwen zijn intussen opgegraven maar er ligt nog heel wat verstopt in de jungle. Een heus meesterwerk kom je al meteen tegen op het enorme plein bij de ingang. De piramide van Kukulcán is met haar hoogte van 30 meter namelijk een van de meest imposante bouwwerken in Chichen Itza. Maar er is hier nog veel meer te zien, zoals het plein met de duizend zuilen, de Juego de Pelota (een groot sportveld waar werd geprobeerd met de heup of de knie een grote bal door een ring te schieten) of de mysterieuze offerplaats, de cenote. Vervolgens maak je in Valladolid een korte wandeling door het historische centrum voordat je doorreist naar Cancún. De volgende twee nachten breng je door in Beach Scape (of een vergelijkbaar hotel).
Dag 14: Cancún.
Cancún staat voor een 22 km lang natuurlijk wit strand, het koele water van de zee en natuurlijk veel zon. Maar de stad heeft meer te bieden en wordt nog altijd als de poort naar de wereld van de antieke Mayabeschaving gezien. Geniet van een dag aan het strand en laat alle indrukken van de voorgaande dagen nog eens de revue passeren.
Dag 15: Terugreis.
Vandaag neem je afscheid van Mexico. Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven en de terugvlucht naar Nederland.
Dag 16: Aankomst in Amsterdam.


Beschrijving van de hotels tijdens deze rondreis:
Ligging: deels centraal, deels aan de stads- of dorpsrand.
Faciliteiten: receptie, soms een restaurant en bar.
2-persoonskamer: met bad of douche en toilet, tv en telefoon. Bezetting: min./max. 2 volw.
1-persoonskamer: kleiner. Bezetting: min./max. 1 volw.

Optionele extra service (per persoon/verblijf):
 • Toeslag 1-persoonskamer: 469,-


Opmerkingen:

Minimaal aantal deelnemers: 10 personen. De touroperator behoudt zich het recht voor de reis vijftig dagen voor het begin van de reis te annuleren als dit aantal niet wordt bereikt. De vluchttijden staan in de reisdocumenten: als er via de Verenigde Staten wordt gevlogen is een ESTA-registratie vereist. ESTA-registratie: USD 14,-. Deze kosten moeten met een creditcard (MasterCard, VISA, American Express) worden betaald. Ligstoelen en parasols zijn inbegrepen bij het zwembad en aan het strand (o.b.v. beschikbaarheid). 

Bijkomende kosten (ter plaatse te betalen):
fooien, persoonlijke uitgaven.

Reisvoorschriften voor Nederlandse staatsburgers:
Je moet in het bezit zijn van een paspoort dat nog tot 6 maanden na het einde van de reis geldig is en van een vooraf aangevraagd toeristenvisum. De gratis toeristenkaart voor Mexico ontvang je bij aankomst. Houd er rekening mee dat de reisbepalingen altijd kunnen veranderen.Wij kunnen niet garanderen dat deze reis/accommodatie geschikt is voor mindervaliden.

Heb jij specifieke behoeften ten aanzien van een reis of accommodatie, neem dan contact op met onze verkoopafdeling.

naar boven


juridische informatie

Let op: Voor de uitgeschreven tekst alsook de weergegeven foto’s is enkel de reisorganisator verantwoordelijk.


Hulp nodig?

0800 025 0024 (bel dit nummer voor meer informatie over deze vakantie. Wij zijn gratis bereikbaar op dit telefoonnummer van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 - 17.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 - 17.00 uur.)