Er heeft zich helaas een fout voorgedaan. Gelieve het opnieuw te proberen.

01 Voorkeuren voor deze vakantie

02 Klik op de gewenste vertrekdatum/prijs

Geen reisaanbiedingen

Wij konden geen aanbiedingen vinden voor de opgegeven periode. Selecteer een andere periode of wijzig de geselecteerde vakantievoorkeuren.

Aanbiedingen worden geladen.

Legenda: gekozen goedkoopste aanbieding

*Alle prijzen zijn in euro's, gelden als kortingsprijzen en gelden per persoon.

03 Klik op een datum/prijs

Let op :
Helaas konden er voor uw zoekcriteria geen aanbiedingen gevonden worden. Probeer het opnieuw met een andere selectie.

Meer topreizen
Niet meer topreizen gevonden
 • De Jong Intra Vakanties
001
001
001

Aanbod wordt geladen

001
Organisator van deze reis is: De Jong Intra Vakanties De Jong Intra Vakanties

Organisator:
De Jong Intra Vakanties , Havenkade 1 , 2984 Ridderkerk

Ontdek Rome

Boekingscode: EHROML9
voorgeselecteerde criteria: Reizigers: 2 volwassenen Reistype: Vliegvakantie Verzorging: vanaf ontbijt Reisduur: 5 dagen
voor deze vanafprijs:

Wat betekent ‘voorgeselecteerde criteria’?

Wij hebben een aantal criteria nodig om de prijs van deze reis te kunnen berekenen. Deze criteria kun je wijzigen via de button Prijzen & boeken.

Kamertype: kamer met drie bedden Geselecteerde reisperiode: 27.08.2020 - 31.08.2020
vanaf   435  € per persoon / 5 dagen / incl. vlucht
Inclusief:
 • Retourvlucht Rotterdam-Rome met Transavia
 • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstofheffing
 • Retourtransfer van de luchthaven naar het hotel 
 • Welkomstdrankje
 • 4 overnachtingen in een 3-sterren hotel in een 2-persoonskamer
 • 4x ontbijt (Italiaans ontbijtbuffet)
 • Gebruik van openbaar vervoer op dag 2, 3 en 4 t.b.v. de excursies
 • Reservering en entree Vaticaanse Musea (incl. Sixtijnse Kapel)
 • Toeristenbelasting
 • Nederlandssprekende reisleiding

Vertrekdata (gegarandeerd vertrek): 9 april, 14 mei, 4 en 18 juni, 27 augustus, 10 september en 8 en 22 oktober 2020.

Rome:
Rome is een unieke stad die als geen ander ter wereld zoveel verschillende getuigenissen uit het verleden op een harmonieuze wijze binnen haar muur verenigt. Antieke ruïnes, middeleeuwse kerken, renaissancistische paleizen en barokke fonteinen. Het is er prachtig! Een absolute Rome kenner begeleidt je 5 dagen lang door het heden en verleden van Rome, waarbij er de eerste en laatste dag gebruik wordt gemaakt van een touringcar. De tussenliggende dagen reis je per openbaar vervoer en zul je vele kilometers te voet afleggen.

Reisprogramma:
Dag 1: Aankomst Rome.
Op de luchthaven wordt je opgewacht door de reisleider. Vervolgens gaat de groep (indien de vluchttijd dit toelaat) per touringcar naar Ostia Antica, de deels opgegraven havenstad van het antieke Rome aan de monding van de Tiber (entree exclusief, ca. € 12 p.p.). Hierna wordt je naar het hotel in het centrum van Rome gebracht. Na het diner (excl.) heb je de mogelijkheid om een avondtour per touringcar te maken langs de mooi verlichte Romeinse monumenten, eventueel onderbroken voor een wandeling langs de Trevi-fontein (exclusief, ca. € 15 p.p., min. aantal deelnemers: 18).
Dag 2: Rooms Rome en Vaticaanse Musea (entree incl.).
In de ochtend breng je samen met de groep een bezoek aan de St. Pieterbasiliek op het Piazza San Pietro. De St. Pieterbasiliek is een katholieke kerk en basilica major aan het Sint-Pietersplein in de Vaticaanstad. Het is een belangrijk bedevaartsoord voor katholieken en geldt als de eerste van de 7 pelgrimskerken van Rome. Na het bezoek aan de kerk is er voor de liefhebbers nog voldoende tijd om de kerk tot de koepellantaarn te beklimmen. In de middag breng je een bezoek aan de Vaticaanse musea (reservering en entree incl.). Het is een groep musea in de Apostolische paleizen waarin de kunstschatten van het Vaticaan te bezichtigen zijn. Deze collectie is in de loop der eeuwen ontstaan doordat pausen kunstwerken aankochten, lieten vervaardigen of veroverden. De kunstcollectie is enorm van omvang en kent een grote verscheidenheid. De Sixtijnse kapel is de bekendste kapel in de residentie van de paus. Het is één van de bekendste binnenruimten ter wereld, vanwege de beroemde fresco's van Michelangelo en omdat het de ruimte is waar in conclaaf de kardinalen bijeenkomen om er een nieuwe paus te kiezen. Het plafond was oorspronkelijk azuurblauw geschilderd en met gouden sterren gedecoreerd, maar paus Julius II besloot in 1508 dat er een nieuw fresco geschilderd moest worden. Hij contracteerde Michelangelo die de fresco's tussen 1508 en 1512 voor een bedrag van 3000 dukaten schilderde.
Dag 3: Keizers en pausen.
Je vervolgt de verkenning van Rome en daalt vanuit de 12e eeuwse San Clemente-kerk (entree exclusief, ca. € 10 p.p.) af naar de eerste eeuw van onze jaartelling, ofwel de antieke periode. Je ziet het beeld van Mozes, gehouwen door Michelangelo, en maakt aansluitend een wandeling langs de archeologische zone met het Forum Romanum en het Colosseum. Deze is gelegen tussen 3 van de 7 heuvels, namelijk Capitool, Quirinaal en Palatijn. In de middag aanschouw je de Santa Maria Maggiore en het Lateraan met de kerk van de 2 St. Jannen. s' Avonds heb je de keuze om een met muziek en zang omlijst diner (excl. € 35 p.p.) te nuttigen in een Romeins restaurant.
Dag 4: De Tiber.
Deze ochtend begint met een wandeling op het Tibereiland. Kort daarna wandel je met de groep langs het Theater van Marcellus, door het Romeinse Ghetto, langs de lieflijke fontein van de schildpadden en over het Campo dei Fiori, bekijk je de koepel van het Pantheon, flaneer je over het Navona-plein en vervolg je de route over de Engelenbrug richting de Engelenburcht. Nadat de liefhebbers een pizza of pasta hebben genuttigd, beklim je de Quirinaal-heuvel, zie je de Trevi-fontein, loop je de Spaanse Trappen op en geniet je op de Pincio-heuvel van Rome's panorama. Op de Piazza del Popolo geniet je van de levendige atmosfeer.
Dag 5: Italië - Nederland.
Indien de tijd van de terugvlucht het toelaat, breng je vandaag nog een bezoek aan de catacomben van Domitilla (entree exclusief, ca. € 8 p.p.) en de St. Pauluskerk buiten de muur. Hierna volgt de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Nederland.


Hotel Pacific***:
Goed middenklasse hotel met een geweldige ligging.
Ligging: vlakbij het Vaticaan. De nabijheid van een metro- en busstation maakt het centrum van Rome gemakkelijk bereikbaar.
Faciliteiten: receptie, 2 liften, lounge, bar/zitkamer, restaurant, tv-ruimte en airconditioning. Gratis wifi in het hele hotel.
Kamers: met autonome airconditioning (in de warme zomermaanden), telefoon, tv, minibar, kluisje, en badkamer met douche, toilet en haardroger.

Optionele extra services:
 • Toeslag 1-persoonskamer: ca. €99,-


Opmerkingen: aantal deelnemers: min. 25, max. 44 deelnemers. Gezien het gebruik van openbaar vervoer en de te lopen afstanden is deze reis niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Wij kunnen niet garanderen dat deze reis/accommodatie geschikt is voor mindervaliden.

Heb jij specifieke behoeften ten aanzien van een reis of accommodatie, neem dan contact op met onze verkoopafdeling.

naar boven


juridische informatie

Let op: Voor de uitgeschreven tekst alsook de weergegeven foto’s is enkel de reisorganisator verantwoordelijk.


Hulp nodig?

0800 025 0024 (bel dit nummer voor meer informatie over deze vakantie. Wij zijn gratis bereikbaar op dit telefoonnummer van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 - 17.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 - 17.00 uur.)