Er heeft zich helaas een fout voorgedaan. Gelieve het opnieuw te proberen.

01 Voorkeuren voor deze vakantie

02 Klik op de gewenste vertrekdatum/prijs

Geen reisaanbiedingen

Wij konden geen aanbiedingen vinden voor de opgegeven periode. Selecteer een andere periode of wijzig de geselecteerde vakantievoorkeuren.

Aanbiedingen worden geladen.

Legenda: gekozen goedkoopste aanbieding

*Alle prijzen zijn in euro's, gelden als kortingsprijzen en gelden per persoon.

03 Klik op een datum/prijs

Let op :
Helaas konden er voor uw zoekcriteria geen aanbiedingen gevonden worden. Probeer het opnieuw met een andere selectie.

Meer topreizen
Niet meer topreizen gevonden
 • De Jong Intra Vakanties
001
001
001

Aanbod wordt geladen

001
Organisator van deze reis is: De Jong Intra Vakanties De Jong Intra Vakanties

Organisator:
De Jong Intra Vakanties , Havenkade 1 , 2984 Ridderkerk

Ontdek Rome

Boekingscode: EHROM98
voorgeselecteerde criteria: Reisgezelschap: 2 volwassenen Reistype: Vliegvakantie Verzorging: vanaf volgens programma Reisduur: 5 dagen
voor deze vanafprijs:

Wat betekent ‘voorgeselecteerde criteria’?

Wij hebben een aantal criteria nodig om de prijs van deze reis te kunnen berekenen. Deze criteria kun je wijzigen via de button Prijzen & boeken.

Kamertype: kamer met drie bedden Geselecteerde reisperiode: 17.10.2019 - 21.10.2019
vanaf   635  € per persoon / 5 dagen / incl. vlucht
Inclusief:
 • Retourvlucht Amsterdam-Rome met Alitalia
 • 1 Stuk ruimbagage, maximaal 23 kg p.p.
 • 1 Stuk handbagage, maximaal 8 kg p.p. (max. 55 x 35 x 25 cm)
 • Deskundige de Jong Intra reisleiding
 • Bustransfer van de luchthaven naar het hotel (v.v.)
 • Welkomstdrankje
 • 4 Overnachtingen in een 3-sterren hotel in een 2-persoonskamer
 • 4x Ontbijt en 3x diner (geen diner op dag 3)
 • Gebruik van openbaar vervoer op dag 2, 3 en 4 t.b.v. de excursies
 • Toeristenbelasting


Ontdek Rome:
Dag 1: Rome
Op de Romeinse luchthaven Fiumicino wordt je opgewacht door de reisleider. Vervolgens gaat de groep (indien de vluchttijd dit toelaat) per touringcar naar Ostia Antica, de deels opgegraven havenstad van het antieke Rome aan de monding van de Tiber.
Hierna wordt je naar het hotel in Rome gebracht. Na het diner heb je de mogelijkheid om een avondtour per touringcar te maken langs de mooi verlichte Romeinse monumenten, eventueel onderbroken voor een wandeling langs de Trevi-fontein (excl. ca. € 15 p.p., min. aantal deelnemers: 18).
Dag 2: Rooms Rome
Vanochtend breng je samen met de groep een bezoek aan de St. Pieterbasiliek op het Piazza San Pietro. De St. Pieterbasiliek is een katholieke kerk en basilica major aan het Sint-Pietersplein in de Vaticaanstad. Het is een belangrijk bedevaartsoord voor katholieken en geldt als de eerste van de zeven pelgrimskerken van Rome. Na ons bezoek zal er voor de liefhebbers nog voldoende tijd zijn om de kerk tot de koepellantaarn te beklimmen. In de middag kun je op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de Vaticaanse musea. De Vaticaanse musea zijn een groep musea in de Apostolische paleizen waar de kunstschatten van het Vaticaan te bezichtigen zijn. De Sixtijnse kapel is de bekendste kapel in de residentie van de paus, het is één van de bekendste binnenruimten ter wereld, vanwege de beroemde fresco’s van Michelangelo en omdat het de ruimte is waar de kardinalen bijeenkomen om er een nieuwe paus te kiezen. Het plafond was oorspronkelijk azuurblauw geschilderd en met gouden sterren gedecoreerd, maar paus Julius II besloot in 1508 dat er een nieuw fresco geschilderd moest worden. Hij contracteerde Michelangelo, hoewel deze zich tot dan toe vooral met beeldhouwen bezig had gehouden. Michelangelo schilderde de fresco's tussen 1508 en 1512 voor een bedrag van 3000 dukaten.
Let op: de wachttijden voor de ingang van de Vaticaanse Musea kunnen tegenwoordig oplopen tot 2 uur en langer. Om dit te voorkomen, raden wij je aan jouw entree online te regelen, indien de reis gegarandeerd vertrek heeft. Je kunt dit vanaf ca. 3 maanden voor de reisdatum doen op de website van de Vaticaanse musea. I.v.m. de uitvoering van het programma vragen wij jou het bezoek van 13.30, 14.00 of 14.30 uur te selecteren. Het bezoek is op individuele basis.
Dag 3: Keizers en pausen
Je vervolgt de verkenning van Rome en daalt vanuit de 12e eeuwse San Clemente-kerk af naar de eerste eeuw van onze jaartelling, ofwel de antieke periode. Je ziet het beeld van Mozes, gehouwen door Michelangelo, en maakt aansluitend een wandeling langs de archeologische zone met het Forum Romanum en het Colosseum. Deze is gelegen tussen drie van de zeven heuvels, namelijk Capitool, Quirinaal en Palatijn. In de middag aanschouw je de Santa Maria Maggiore en het Lateraan met de kerk van de twee St. Jannen. s' Avonds heb jeu de keuze om een met muziek en zang omlijst diner (excl. € 35 p.p.) te nuttigen in een Romeins restaurant. Daarom is het diner van vanavond niet inbegrepen.
Dag 4: De Tiber
Deze ochtend begint met een wandeling op het Tiber eiland. Kort daarna wandel je met de groep langs het Theater van Marcellus, door het Ghetto, langs de lieflijke fontein van de schildpadden, over het Campo dei Fiori, bekijk je met ontzag de koepel van het Pantheon, flaneer je over het Navona-plein en slenter je over de Engelenbrug richting de Engelenburcht. Nadat de liefhebbers een pizza of pasta hebben genuttigd, beklim je de Quirinaal-heuvel, zie je de Trevi-fontein, loop je de Spaanse Trappen op en geniet je op de Pincio-heuvel van Rome’s panorama. Op de Piazza del Popolo geniet je van de levendige atmosfeer.
Dag 5: Nederland
Indien de tijd van de terugvlucht het toelaat breng je vandaag nog een bezoek aan de catacomben van Domitilla en de St. Pauluskerk buiten de muur. Hierna volgt de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Nederland.
Let op: Afhankelijk van de openingstijden van de bezienswaardigheden kan de dagindeling wijzigen.


Algemeen:
Rome is een unieke stad die als geen ander ter wereld zoveel verschillende getuigenissen uit het verleden op een harmonieuze wijze binnen haar muur verenigt. Antieke ruïnes, middeleeuwse kerken, renaissancistische paleizen, barokke fonteinen. Het is er prachtig! Deskundig begeleid wandelt, kuiert, slentert en flaneert u samen met de groep 5 dagen lang door het heden en verleden van Rome, waarbij er de eerste en laatste dag gebruik wordt gemaakt van een touringcar. De tussenliggende dagen reist u per openbaar vervoer en zult u vele kilometers te voet afleggen.

Hotel Pacific***:
Goed middenklasse hotel met gunstige ligging.

Ligging: vlakbij het Vaticaan. De nabijheid van een metrostation maakt het centrum van Rome gemakkelijk bereikbaar.
Faciliteiten: receptie, 2 liften, lounge, bar/zitkamer, restaurant, tv-ruimte en airconditioning. Gratis wifi in het hele hotel.
Kamers: met telefoon, tv, minibar, kluisje, autonome airconditioning (tijdens de warme zomermaanden) en badkamer met douche, toilet en haardroger.
Bijzonderheden: italiaans ontbijtbuffet en 3 x diner.

Reis in groepsverband + vertrekdata:
Min. aantal deelnemers: 21
Max. aantal deelnemers: 38

Data 2019 op een rij (GGV = gegarandeerd vertrek):
9 mei
16 mei (GGV)
23 mei
13 juni (GGV)
18 juli (GGV)
15 augustus
29 augustus (GGV)
5 september
12 september (GGV)
19 september (GGV)
26 september (GGV)
3 oktober (GGV)
10 oktober (GGV)
17 oktober (GGV)
24 oktober (GGV)

Opmerkingen:
Gezien het gebruik van openbaar vervoer en de te lopen afstanden is deze reis niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Tenzij anders vermeld, zijn entreegelden voor bijvoorbeeld kastelen en musea niet inbegrepen. Wij willen jou tot niets verplichten, je bepaalt zelf waar je aan deelneemt. Niet vermelde extra’s zijn te allen tijde facultatief en nooit verplicht.

Dagelijks actuele prijzen:
Vliegtarieven wijzigen voortdurend als gevolg van o.a. de beschikbaarheid van vliegtuigstoelen. Hierdoor kunnen de werkelijke kosten afwijken van de vanaf prijs. Zodra je bij deze reis de beschikbaarheid controleert, worden gelijktijdig de prijzen geactualiseerd zodat altijd de meest up-to-date tarieven getoond worden.

Wij kunnen niet garanderen dat deze reis/accommodatie geschikt is voor mindervaliden.

Heb jij specifieke behoeften ten aanzien van een reis of accommodatie, neem dan contact op met onze verkoopafdeling.

naar boven


juridische informatie

Let op: Voor de uitgeschreven tekst alsook de weergegeven foto’s is enkel de reisorganisator verantwoordelijk.


Je hebt hulp nodig.

Onze medewerkers helpen je graag verder via het volgende telefoonnummer:
0800 / 025 0024 Je kunt ons bellen van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 18.30 uur en op zaterdag van 9.30 uur tot 15.30 uur. Binnen Nederland bel je ons geheel gratis.