Er heeft zich helaas een fout voorgedaan. Gelieve het opnieuw te proberen.

01 Criteria kiezen

02 Klik op de gewenste vertrekdatum/prijs

Let op :
Uw zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd. Probeer het opnieuw of kies een andere zoekterm.

Aanbiedingen worden geladen.

Legenda: gekozen vandaag goedkoopste aanbieding

alle prijzen per persoon.

03 Klik op een datum/prijs

Let op :
Helaas konden er voor uw zoekcriteria geen aanbiedingen gevonden worden. Probeer het opnieuw met een andere selectie.

Meer topreizen
Niet meer topreizen gevonden
  • De Jong Intra Vakanties
001
001
001

Aanbod wordt geladen

001
Organisator van deze reis is: De Jong Intra Vakanties De Jong Intra Vakanties

Organisator:
De Jong Intra Vakanties , Havenkade 1 , 2984 Ridderkerk

Wandelvakantie Ierland

Boekingscode: FEIE604
voorgeselecteerde criteria: Reisgezelschap: 2 volwassenen Reistype: Vliegvakantie
voor deze vanafprijs:

Wat betekent ‘voorgeselecteerde criteria’?

Wij hebben een aantal criteria nodig om de prijs van deze reis te kunnen berekenen. Deze criteria kun je wijzigen via de button Prijzen & boeken.

Kamertype: tweepersoonskamer Verzorging: ontbijt Reisduur: 8 dagen Geselecteerde reisperiode: 22.10.2018 - 29.10.2018
vanaf  599 EUR per persoon / 8 dagen / incl. vlucht
Inclusief:
  • Retourvlucht Amsterdam - Cork
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • 7 overnachtingen in bed and breakfasts
  • Ontbijt
  • 4 wandeldagen incl. bagageservice, routetips en routekaart
  • 2 rustdagen
 
Reisprogramma:
Dag 1: Amsterdam – Cork.
Wandelschoenen ingepakt en klaar voor een actieve, prachtige vakantie? Vandaag vlieg je van Amsterdam naar Cork. Na aankomst op de luchthaven vervolg je de reis per lokale bus naar Castletownbere (ca. 125 km). Het busticket is niet inbegrepen, maar je ontvangt uitgebreide informatie over het openbaar vervoer, zodat je alles gemakkelijk kunt vinden. De rest van de dag is ter vrije besteding. Je overnacht in Castletownbere. Castletownbere, genesteld in de luwte van Bere Haven Harbour en beschut door Bere Island, is de belangrijkste stad van het schiereiland en de grootste Whitefish-haven in Ierland.
 
Dag 2: Wandeling Castletownbere – Eyeries (ca. 21 km - ca. 6 uur - hoogteverschil ca. 260 m).
Vandaag gaat het wandelen dan toch echt beginnen! Je bewandelt de Beara Way van Castletownbere naar Eyeries. Door de Slieve Miskish Mountains en via de kust bij Coulagh Bay. Het gebied is rijk aan megalithische overblijfselen, stenen rijen, forten, graven die het belang ervan aangeven in de bronstijd en een stenen cirkel op Derreentaggart. De weg kruist een open heuvellandschap onder de top van Knockgour (op 481 m), met uitzicht op Allihies en Ballydonegan Bay. Eyeries ligt genesteld tussen bergen en zee. Je overnacht in het dorp Eyeries.
 
Dag 3: Wandeling Eyeries – Lauragh (ca. 22 km - ca. 6 uur - hoogteverschil ca. 300 m).
Beklim de hellingen van de Gortbrack-heuvel over de verbluffende Cleanderry Harbour naar het mooie dorpje Ardgroom. Onder het gezicht van Tooreenamna en Coomacloghane zijn er niet minder dan tien prehistorische monumenten. De Owenashagh-rivier ontmoet Killmackillogue Harbour in Lauragh - een glorieuze subtropische omgeving van rododendron en Scot's Pine. Dereen House & Gardens zijn zeker een bezoek waard. Je overnacht in Lauragh.
 
Dag 4: Wandeling Lauragh – Kenmare ( ca. 24 km - ca. 7 uur - hoogteverschil ca. 470 m).
Een kleine weg klimt naar een zadel op 150 m tussen de heuvels van Knockatee en Knockanoughanish, voordat hij door een open helling omhoog klimt. Je hebt een prachtig uitzicht op de Cloonee meren aflopend naar Lough Inchiquin en een stenen cirkel uit het Neolithicum. Daal af naar Kenmare, een interessante marktstad gesticht in 1670, aan de oevers van de rivier de Roughty.
Je overnacht in Kenmare.
 
Dag 5: Kenmare.
Vandaag is een rustdag, dus je kunt zelf bepalen wat je gaat doen vandaag! Kenmare is een leuk, kleurrijk Iers vissersdorpje aan de oevers van de Roughty River die in de Kenmare Bay uitkomt. Visvangst en ijzerwerken waren in de vorige eeuwen belangrijke bronnen van inkomsten, nu is het vooral het toerisme. Kenmare is een gezellige plaats met een kleurrijke hoofdstraat met leuke winkels, goede restaurants en gezellige Ierse pubs. Het is een ideaal uitgangspunt om de Ring of Kerry te ontdekken en om leuke dagtochten te maken naar Killarney, Bantry Bay met Bantry House, de tropische tuinen op Garinish Island of het Killarney Na¬tional Park. Vervelen zul je je dus sowieso niet! Je overnacht in Kenmare.
 
Dag 6: Wandeling Kenmare – Killarney (ca. 25 km - ca. 7 uur - hoogteverschil ca. 550 m).
Na het ontbijt ga je op weg over de ‘Old Kenmare Road’, een prachtige pas op 500 meter hoogte tussen de Peakeen & Knockanaguish bergketens. Daal af via het Killarney National Park met oude eikenbomen, herten (als je geluk hebt) en mooie uitzichten over de Killarney meren. Aan het einde van de route wacht het 18e eeuwse Muckross House & Gardens en wandel je naar de gezellige Bed & Breakfast in Killarney voor de overnachting.
 
Dag 7: Killarney.
Vandaag is de tweede rustdag. Bepaal zelf wat je gaat doen! Ontdek bijoorbeeld Killarney, een populair en levendig toeristisch plaatsje in het graafschap Kerry. Het stadje zelf is niet bijzonder groot en daardoor eenvoudig te voet te verkennen. In de gezellige straten zijn vele winkeltjes met typisch Ierse gevels in verschillende kleuren.
 
Dag 8: Einde wandelvakantie.
Na het ontbijt eindigt de wandelvakantie. Je reist op eigen gelegenheid per lokale bus naar de luchthaven van Cork (ca. 90 km). Het busticket is niet inbegrepen, maar je ontvangt ook hierover uitgebreide informatie over het openbaar vervoer.
 
Geplande overnachtingen (onder voorbehoud van wijzigingen):
1x Castletownbere
1x Eyeries
1x Lauragh
2x Kenmare
2x Killarney
 
Let op: de definitieve bed & breakfasts staan vermeld op de reisbescheiden. Bezetting: min./max. 2 volw.
 
 
Bijkomende kosten (ter plaatse te betalen): eventuele entreegelden en de transfers van luchthaven Cork naar Castletownbere en van Killarney naar de luchthaven Cork zijn niet inbegrepen.
 
Dagelijks actuele prijzen
Vliegtarieven wijzigen voortdurend als gevolg van o.a. de beschikbaarheid van vliegtuigstoelen. Hierdoor kunnen de werkelijke kosten afwijken van de vanaf prijs. Zodra je bij deze reis de beschikbaarheid controleert, worden gelijktijdig de prijzen geactualiseerd zodat altijd de meest up-to-date tarieven getoond worden.
 
Hand- en ruimbagage
Het verschilt per luchtvaartmaatschappij of de ruimbagage is inbegrepen tijdens de reis of niet. Ook de hand- en ruimbagage regels verschillen per luchtvaartmaatschappij (zowel het aantal kilo's als de afmetingen). Klik hier voor meer informatie. Ruimbagage kun je bijboeken via onze verkoopafdeling: 0800 025 0024.

Deze reis is niet geschikt voor mensen met een mobiliteitsbeperking.

naar boven


Meer informatie & hulp bij boeken

Indien u vragen over deze aanbieding heeft, kunt u telefonisch contact met ons opnemen:

0800 / 025 0024 Gratis in Nederland
wij staan voor u klaar van ma t/m vr tussen 9.00-18.30 uur en op za tussen 9.30-15.30 uur.