Er heeft zich helaas een fout voorgedaan. Gelieve het opnieuw te proberen.

01 Voorkeuren voor deze vakantie

02 Klik op de gewenste vertrekdatum/prijs

Geen reisaanbiedingen

Wij konden geen aanbiedingen vinden voor de opgegeven periode. Selecteer een andere periode of wijzig de geselecteerde vakantievoorkeuren.

Aanbiedingen worden geladen.

Legenda: gekozen goedkoopste aanbieding

*Alle prijzen zijn in euro's, gelden als kortingsprijzen en gelden per persoon.

03 Klik op een datum/prijs

Let op :
Helaas konden er voor uw zoekcriteria geen aanbiedingen gevonden worden. Probeer het opnieuw met een andere selectie.

Meer topreizen
Niet meer topreizen gevonden
 • De Jong Intra Vakanties
001
001
001

Aanbod wordt geladen

001
Organisator van deze reis is: De Jong Intra Vakanties De Jong Intra Vakanties

Organisator:
De Jong Intra Vakanties , Havenkade 1 , 2984 Ridderkerk

Nova Scotia & Prince Edward Island

Boekingscode: VQCA899
voorgeselecteerde criteria: Reizigers: 2 volwassenen Reistype: Vliegvakantie Verzorging: vanaf volgens programma Reisduur: 15 dagen
voor deze vanafprijs:

Wat betekent ‘voorgeselecteerde criteria’?

Wij hebben een aantal criteria nodig om de prijs van deze reis te kunnen berekenen. Deze criteria kun je wijzigen via de button Prijzen & boeken.

Kamertype: kamer met meerdere bedden Geselecteerde reisperiode: 28.09.2020 - 12.10.2020
vanaf   1.839  € per persoon / 15 dagen / incl. vlucht
Inclusief:
 • Retourvlucht Amsterdam - Halifax
 • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
 • Hertz huurauto cat. Compact (type B) o.b.v. Fully Inclusive (inbegrepen zijn: ongelimiteerd aantal mijlen, LDW, LIS, lokale toeslagen, airport fees en sales tax). let op: creditcard verplicht!
 • 13 overnachtingen in goede toeristenklasse hotels of lodges o.b.v. logies
 • Excursie op dag 11: 2,5 uur durende whale watching cruise vanuit Baddeck
 • Excursie op dag 12: toegang tot Fort Louisbourg bij West Bay
 • Uitgebreide informatiemap met Nederlandstalige routebeschrijving, wegenkaarten en uw hotelvouchers. Dit pakket ligt voor je klaar bij de receptie van het 1e overnachtingshotel in Canada.
Nova Scotia & Prince Edward Island.
Ontdek de hoogtepunten van Nova Scotia en Prince Edward Island. Begin en eindpunt is de zeer sfeervolle stad Halifax. Tussendoor maak je kennis met vele kleine stadjes en vissersdorpjes, het heerlijke lokale eten met veelal vis, kreeft en andere schelpdieren, de prachtige vaak nog ruige en onaangetaste natuur en de historie van de oorspronkelijke bewonder, de Natives, de Acadia en de Schotten. Deze reis leid je door een heel uniek, schitterend en nog minder bezocht deel van Canada!

Reisprogramma:
Dag 1: Amsterdam - Halifax.
Na aankomst op de luchthaven haal je de huurauto op en rijd je naar het hotel in de stad. Bij de receptie vraag je naar het Canada Roadbook en ontvang je de sleutel van de kamer voor 2 overnachtingen in Halifax. De rest van de dag kun je gebruiken voor een eerste verkenning van deze gezellige stad.

Dag 2:

Halifax.
Halifax is gelegen aan de grootste natuurlijke haven van de wereld en kent 2 gezichten: die van het verleden en die van de hedendaagse moderne tijd. Het heeft een zeer trots zeevaartverleden en in de vele kleine musea kun je dit bekijken. Maak een excursie in en door de haven of bezoek de Citadel, die de stad als sinds de 18e eeuw bewaakt.


Dag 3: Halifax – Western Shore (ca. 85 km).
Je rijdt over de Lighthouse route naar het vissersplaatsje Peggy's Cove, een pittoresk plaatsje omringd door een grillige rotskust en bewandel het pad naar de beroemde vuurtoren. Volg daarna de kustweg en maak een korte stop in de haven van Lunenburg, voor een bezoek aan het gerestaureerde Fisheries Museum of the Atlantic. Je verblijft de komende 2 nachten in Western Shore.

Dag 4: Western Shore.
Vandaag hoef je niet weer in de auto en kun je heerlijk ontspannen in de mooie en rustgevende omgeving met prachtige uitzichten over Mahone Bay en het legendarisch Oak Island. Tijdens een wandeling heb je een vrij grote kans om ook diverse soorten walvissen te zien en daarna kun je genieten van een overheerlijke lokale maaltijd, veelal met vis en schelpdieren.
Dag 5: Western Shore – Digby (ca. 160 km).
Vandaag volgt een route die je dwars door Nova Scotia voert via Annapolis Valley, door de bossen, langs meren en verken hierbij het prachtige Kejimkujik National Park. Probeer tijd vrij te maken voor een mooie tocht per kano of volg de vele wandelroutes langs Kejimkujik Lake waarbij je wellicht nog rotstekeningen vindt van voor de tijd van de eerste Europeanen. Je verblijft 1 nacht in Digby.
Dag 6: Digby – Truro (ca. 300 km).
Langs de noordkust van Nova Scotia rijd je verder in noordwestelijke richting en zul je genieten van de schitterende Bay of Fundy met de grootste getijdeverschillen ter wereld. Het verschil tussen eb en vloed kan hier oplopen tot 15m! Onderweg kun je stoppen bij Annapolis Royal, National Historioc Site en bij Fort Edward National Historic Site, waar je veel te weten kunt komen over de oorspronkelijke bewoners van deze regio, de Acadian. Overnachting in Truro.
Dag 7: Truro – Charlottetown (ca. 240 km).
In de ochtend kun je een bezoek brengen aan het stadje Picton, de geboorteplaats van Nova Scotia. Bij de Hector Heritage kade kwamen in 1773 de eerste "oude" Schotten aan wal. Neem hier later op de dag de ferry over de Northumberland Strait naar de kleinste Canadese provincie Prince Edward Island voor 2 overnachtingen in Charlottetown.
Dag 8: Charlottetown.
Een heerlijke dag om relaxed door de stad te lopen en de Victoriaanse huizen en elegante pleinen te bekijken. Dit is een commercieel centrum, dat door toedoen van de haven en een rijk landbouwland, voor economische welvaart zorgt. Toch heeft deze plaats ook de charme van het verleden weten te behouden, wat je kunt zien tijdens een bezoek aan Old Charlottetown.
Dag 9: Charlottetown – Antigonish (ca. 160 km).
Vandaag hoef je niet vroeg uit de veren, want er staat een korte rit op het programma. Je vaart met de ferry weer terug over de Northumberland Strait naar Nova Scotia. Aansluitend rijd je via de noordkust en door kleine, veelal vissersdorpjes naar Antigonish voor de overnachting.
Dag 10: Antigonish – Baddeck (ca. 150 km).
Een heerlijke rit langs en door kleine ludieke plaatsjes, waar je verder kennismaakt met de Schotse en Indiaanse achtergrond van deze provincie. Je reist verder naar Cape Breton Island en geniet van de prachtige panorama's van de hooglanden die Bras d'Or Lake omringen. De komende 2 nachten verblijf je in Baddeck, waar je o.a. een museum kunt bezoeken dat geheel gewijd is aan Alexander Graham Bell, de uitvinder van de telefoon.
Dag 11: Baddeck.
Een hoogtepunt vandaag is een rit die je kunt maken over de Cabot Trail, de spectaculaire hooglanden in. Neem de tijd om het ruige Cape Breton Highlands National Park te ontdekken, met grillig gevormde rotskusten en prachtige vergezichten na vrijwel elke bocht. Je kunt hier ook heerlijk ontspannen wandelen. In de loop van de dag maak je vanuit het plaatsje Cheticamp aan de noordwestkust een korte cruise en heb je een grote kans op het zien van walvissen, zeehonden en adelaars, die hier veelvuldig voorkomen.
Dag 12: Baddeck – West Bay (ca. 90 km).
Je reis gaat verder in zuidelijke richting en onderweg passeer je diverse kleine dorpjes waar de Schotse oorsprong nog goed te zien en merken is. Breng zeker een bezoek aan het Fortress of Louisburg, een van de eerste Europese nederzetting in Noord-Amerika. Tijdens de begeleide rondleiding zal je gids je alle ins en outs vertellen en kun je zelf zien en ervaren hoe zwaar maar ook veelbelovend het leven in die tijd was. Overnachting in West Bay aan het mooie Bras d'Or Lake.
Dag 13: West Bay – Liscombe Mills (ca. 230 km).
Vandaag verlaat je West Bay weer en rijd je over de Canso Causeway van het oostelijke deel van Nova Scotia naar het westelijke deel. Langs de ruige zuidelijke kustlijn, met veel groene natuur en ook mooie stranden, kom je in de loop van de middag aan in het lieflijke dorpje Liscombe Mills voor de overnachting.
Dag 14: Liscombe Mills - Halifax (ca. 180 km) - Amsterdam.
Na een vroeg ontbijt ga je weer op weg naar Halifax. Onderweg kun je in het Liscombe Game Sanctuary nog wat laatste wild spotten zoals herten, elanden en misschien zelfs een nerts. Via een mooie kustweg arriveer je weer in Halifax, waar je de huurauto inlevert en deze rondreis eindigt.
Dag 15: Amsterdam.
Aankomst op de luchthaven Schiphol.


Geplande overnachtingen tijdens de rondreis.:
Gedurende deze autorondreis verblijf je in goede toeristenklasse hotels of lodges die afwijkende faciliteiten kunnen hebben, waarbij airconditioning, tv en telefoon niet altijd standaardfaciliteiten zijn.

Geplande overnachtingen: 
 • 2 x Halifax
 • 2 x Western Shore
 • 1 x Digby
 • 1 x Truro
 • 2 x Charlottetown
 • 1 x Antigonish
 • 2 x Baddeck
 • 1 x West Bay
 • 1 x Liscombe Mills
De definitieve overnachtingshotels staan beschreven in de reisbescheiden. 

Extra informatie huurauto:
reservering moet altijd op naam van de hoofdbestuurder. Let er goed op dat bij het maken van de reservering voor de autohuur deze altijd op naam van de hoofdbestuurder wordt geboekt, die in het bezit moet zijn van een creditcard en een geldig rijbewijs. Als dit niet wordt gedaan, zul je ter plaatse de huurauto niet meekrijgen!
Voor het huren van een auto zijn nog een aantal voorwaarden, we raden je aan om dit goed door te nemen.
Klik voor de autvoorwaarden hier

Opmerkingen:
de vaarschema's van de ferries zitten in de informatiemap die je ter plaatse ontvangt. De niet-inbegrepen ferries kunnen niet vooraf worden gereserveerd.

Bijkomende kosten (ter plaatse te betalen):
facultatieve excursies met bijbehorende entreegelden, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, parkeer-, tol- en entreegelden nationale parken.

Wij kunnen niet garanderen dat deze reis/accommodatie geschikt is voor mindervaliden.

Heb jij specifieke behoeften ten aanzien van een reis of accommodatie, neem dan contact op met onze verkoopafdeling.

naar boven


juridische informatie

Let op: Voor de uitgeschreven tekst alsook de weergegeven foto’s is enkel de reisorganisator verantwoordelijk.


Hulp nodig?

0800 025 0024 (bel dit nummer voor meer informatie over deze vakantie. Wij zijn gratis bereikbaar op dit telefoonnummer van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 - 17.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 - 17.00 uur.)