Er heeft zich helaas een fout voorgedaan. Gelieve het opnieuw te proberen.

01 Criteria kiezen

02 Klik op de gewenste vertrekdatum/prijs

Let op :
Uw zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd. Probeer het opnieuw of kies een andere zoekterm.

Aanbiedingen worden geladen.

Legenda: gekozen vandaag goedkoopste aanbieding

alle prijzen per persoon.

03 Klik op een datum/prijs

Let op :
Helaas konden er voor uw zoekcriteria geen aanbiedingen gevonden worden. Probeer het opnieuw met een andere selectie.

Meer topreizen
Niet meer topreizen gevonden
 • Lidl Holidays eine Marke der Lidl Digital International GmbH & Co. KG
001
001
001

Aanbod wordt geladen

001
Organisator van deze reis is: Lidl Holidays eine Marke der Lidl Digital International GmbH & Co. KG Lidl Holidays eine Marke der Lidl Digital International GmbH & Co. KG

Organisator:
Lidl Holidays eine Marke der Lidl Digital International GmbH & Co. KG , Stiftsbergstr. 1 , D-74172 Neckarsulm

Hoogtepunten van Zuid-Afrika

Boekingscode: JNB1SN
voorgeselecteerde criteria: Reisgezelschap: 2 volwassenen Reistype: Vliegvakantie
voor deze vanafprijs:

Wat betekent ‘voorgeselecteerde criteria’?

Wij hebben een aantal criteria nodig om de prijs van deze reis te kunnen berekenen. Deze criteria kun je wijzigen via de button Prijzen & boeken.

Kamertype: tweepersoonskamer Verzorging: ontbijt Reisduur: 13 dagen Geselecteerde reisperiode: 03.06.2018 - 15.06.2018
vanaf  1.999 EUR per persoon / 13 dagen / incl. vlucht
Inclusief:
 • Vlucht Amsterdam naar Johannesburg en van Kaapstad naar Amsterdam
 • Transfers volgens reisbeschrijving
 • Rondreis per touringcar met airconditioning
 • 11 overnachtingen in middenklasse hotels in 2-persoonskamers
 • Ontbijt
 • Vlucht Johannesburg – Port Elizabeth
 • Stadsrondrit Pretoria
 • Safari door het Kruger national park
 • Bezoek aan nationale park Tsitsikamma
 • Halve dag excursie natuurreservaat Featherbed
 • Stadsrondrit Kaapstad
 • Excursie naar Kaap de Goede Hoop
 • Bezoek pinguïnkolonie
 • Wijnproeverij
 • Plaatselijke Nederlands/Zuid-Afrikaans sprekende reisleiding
 
Reisprogramma:
Dag 1: Amsterdam-Johannesburg.
It’s time for Africa! Vandaag gaat het dan toch echt beginnen! Je reist op eigen gelegenheid naar Schiphol, vanwaar je naar Johannesburg vliegt. Ben je klaar voor een onvergetelijke ervaring?
 
Dag 2: Johannesburg – Pretoria.
Vandaag kom je aan in het indrukwekkende Johannesburg, waar de reisleider je op staat te wachten. We wachten nog heel even met naar het hotel gaan, want we maken eerst een stadsrondrit door Pretoria. Je ziet o.a. het Uniegebouw, het standbeeld van Nelson Mandela, het Krugerhuis en het Voortrekkersmonument, dat herinnert aan de boeren die met hun ossenwagens door Zuid-Afrika zijn getrokken. Aansluitend check je in bij het hotel, waar je de rest van de dag ter vrije besteding hebt en lekker kunt bijkomen van de vliegreis. Je overnacht in het Premier Hotel Pretoria (of vergelijkbaar).
 
Dag 3: Pretoria - Blyderivierspoort – Witrivier.
Vandaag is het tijd voor een onvergetelijk mooie dag! We rijden via de panoramaroute naar de oostelijk gelegen Witrivier. In het noordoosten van Zuid-Afrika, op de grens van de hoogvlakte en de lagergelegen savanne, loopt deze weg door indrukwekkende landschappen. De route kronkelt langs de pieken en dalen van de noordelijke Drakensbergen, met als hoogtepunt de adembenemende Blyderivierspoort. Bij bezienswaardigheden zoals de Drie Rondawels en Bourke's Luck Potholes maak je steeds een korte wandeling om het natuurschoon beter te kunnen bewonderen. Vanaf God's Window heb je een haast bovenaards uitzicht op een fantastisch ravijnlandschap. In de late namiddag bereik je het hotel. De volgende drie nachten verblijf je in het Premier Hotel The Winkler (of vergelijkbaar).
 
Dag 4: Witrivier – Krugerpark – Witrivier.
Vandaag ga je op zoek naar de Big Five! Wie weet spot je ze allemaal wel! De dag wordt in ieder geval een absoluut hoogtepunt. Je gaat op safari in het legendarische Kruger national park. Het park ligt in een subtropisch savannegebied en is een van de grootste natuur- en wildreservaten ter wereld. De wildvariëteit in dit park is uniek. Naast de bekende Big Five (leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn) komen hier heel wat verschillende reptielen, vogels en zoogdieren voor. Je krijgt de Afrikaanse dierenpracht vanuit de touringcar van heel dichtbij te zien.

Dag 5: Witrivier.

Vandaag heb je een dag ter vrije besteding. Jij bepaalt wat je vandaag gaat doen. Rust lekker uit in het hotel of laat de indrukwekkende omgeving op je inwerken.
 
Dag 6: Witrivier – Johannesburg.
Na een heerlijk ontbijtje staat er een prachtige rit op het programma. Je rijdt namelijk van Witrivier weer terug naar Johannesburg. Geniet van al het moois dat aan je voorbij trekt! Je overnacht in het Premier Hotel OR Tambo (of vergelijkbaar).
 
Dag 7: Johannesburg – Port Elizabeth – Nationale park Tsitsikamma – Knysna.
Na het ontbijt vlieg je van Johannesburg naar Port Elizabeth. Van daaruit reis je via de beroemde tuinroute naar het aan een lagune gelegen stadje Knysna. Onderweg stop je bij nationaal park Tsitsikamma. Het park bestaat uit een 80 km lange kuststrook vol spectaculaire landschappen met vooral inheemse bomen. Dit grotendeels ongerepte stuk natuur kun je verkennen door de talloze en vooral prachtige wandelpaden te volgen. Na een wandeling van ongeveer drie kwartier bereik je de hangbrug aan de monding van de Stormsrivier. Nadat je dezelfde afstand bent terug gewandeld rijdt je verder naar Knysna. De volgende drie nachten verblijf je in het Premier Resort The Moorings (of vergelijkbaar).
 
Dag 8: Knysna – Natuurreservaat Featherbed – Knysna.
Vandaag doe je een halve dag excursie naar het Featherbed natuurreservaat. Je bereikt het reservaat door met een veerpont naar de overkant van de lagune te varen. Hier verken je de flora en fauna op een aanhanger achter een terreinvoertuig of te voet. Je krijgt onder andere een grot te zien en geniet van een prachtig uitzicht over de Knysna Heads.
 
Dag 9: Knysna.
Deze dag is geheel ter vrije besteding. Je kunt ter plaatse eventueel een dagexcursie naar de struisvogelhoofdstad Oudtshoorn boeken. De geschiedenis van deze stad met ongeveer 60.000 inwoners is nauw verweven met de struisvogelteelt. Je rijdt tijdens deze excursie via de Outeniqua-pas naar Oudtshoorn en bezoekt daar om te beginnen de Cangogrotten, een van de grootste druipsteengrotformaties ter wereld. De afmetingen zijn hier enorm. De eerste ruimte gaat meteen al je voorstellingsvermogen te boven met een hoogte van meer dan twintig meter en een lengte van bijna honderd meter. Vervolgens bezoek je een struisvogelboerderij en leer je allerlei interessante feitjes over deze reusachtige vogel, die dan wel niet kan vliegen maar wel heel hard kan rennen. In de late namiddag reis je terug naar Knysna. Maar, zoals gezegd is deze dag ter vrije besteding, dus het is geheel aan jou of je deze excursie ter plaatse bijboekt, of dat je iets anders gaat doen!
 
Dag 10: Knysna – Swellendam – Kaapstad.
Je reist langs de tuinroute verder naar Kaapstad. Je maakt een tussenstop in Swellendam, een stadje dat bekend staat om de talrijke bouwstijlen. Het fraaie plaatsje ligt aan de voet van de Langebergen en heeft een heel diverse architectuur. Er staan nog heel wat prachtige Kaap-Hollandse en Victoriaanse huizen die je tijdens een korte wandeling door de hoofdstraat kunt bewonderen. Later op de dag vertrek je naar Kaapstad. De volgende drie nachten verblijf je in het Premier Hotel Cape Town (of vergelijkbaar).
 
Dag 11: Kaapstad.
Vandaag maak je nader kennis met deze fascinerende stad aan de voet van de legendarische Tafelberg, die als een van de mooiste steden ter wereld wordt gezien. Deels met de bus en deels te voet ga je op verkenningstocht. Je rijdt langs Kasteel de Goede Hoop en het voormalige stadhuis, waar Nelson Mandela na zijn vrijlating vanaf het balkon zijn eerste toespraak hield. Je maakt ook een wandeling door de Compagnietuin en kunt heel wat mooie foto's maken in Bo-Kaap, de voormalige Maleise wijk. Je kunt ook met een kabelbaan naar het herkenningspunt van de stad, de Tafelberg, gaan (exclusief, ter plaatse te boeken). Daar heb je een onvergetelijk uitzicht over de stad, de oceaan en het bergachtige achterland.
 
Dag 12: Kaapstad – Chapman’s Peak Drive – Kaap de Goede Hoop – Simonstad – Kaapstad.
Er staat weer een hoogtepunt van deze reis op het programma. Via de kustplaatsen Camps Bay en Hout Bay reis je naar de Chapman's Peak Drive, een van de mooiste wegen ter wereld. De negen kilometer lange weg kronkelt langs een spectaculaire rotskust van Hout Bay naar Noordhoek. Vervolgens rijd je verder naar het natuurreservaat Kaappunt en vandaar naar Kaap de Goede Hoop, het meest zuidwestelijke punt van Afrika. Bij Kaappunt kun je de vuurtoren beklimmen. Van daaruit heb je een uniek uitzicht over de oceaan en de baai. Van Kaappunt rijd je door naar Simonstad, een voormalig marinesteunpunt, waar je op het strand een pinguïnkolonie bezoekt. Op de terugweg naar Kaapstad staat er nog een wijnproeverij op het programma.
 
Dag 13: Kaapstad-Amsterdam.
Helaas, de indrukwekkende reis zit er weer op ! Vol met herinneringen wordt je terug gebracht naar de luchthaven van Kaapstad, vanwaar je weer terugvliegt naar Amsterdam.
 
Dag 14: Aankomst in Amsterdam.
Vandaag kom je aan in Amsterdam.
 
Beschrijving van de hotels tijdens deze rondreis:
Faciliteiten: receptie, sommige hotels hebben een restaurant en sommige een zwembad.
2-persoonskamer: soms met tv en telefoon en badkamer met bad of douche en toilet. Bezetting: min./max. 2 volw.
1-persoonskamer: gelijke faciliteiten als de 2-persoonskamer, maar kleiner. Bezetting: min./max. 1 volw.
 
Geplande overnachtingen (onder voorbehoud van wijzigingen):
 • 1x Johannesburg / Premier Hotel Pretoria
 • 3x Witrivier / Premier Hotel The Winkler
 • 1x Johannesburg / Premier Hotel OR Tambo
 • 3x Knysna / Premier Resort The Moorings
 • 3x kaapstad / Premier Hotel Cape Town
 
De definitieve hotels staan vermeld in de reisbescheiden.
 
Optionele extra services:
 • Toeslag 1-persoonskamer: ca. € 399.-
 • Toeslag halfpension: ca. € 160.-
 
Opmerkingen: Let op: het minimum aantal deelnemers voor deze reis is 10. Mocht het minimum aantal deelnemers onverhoopt niet worden bereikt, behoudt de reisorganisatie zich het recht voor om de reis tot 50 dagen voor aanvang van de reis te annuleren.
 
 
Bijkomende kosten: fooien en persoonlijke uitgaven.

Reisvoorschriften voor Nederlandse staatsburgers: het paspoort moet nog minimaal 30 dagen na het einde van de reis geldig zijn en minimaal twee lege pagina's hebben.
 

naar boven


Meer informatie & hulp bij boeken

Indien u vragen over deze aanbieding heeft, kunt u telefonisch contact met ons opnemen:

0800 / 025 0024 Gratis in Nederland
wij staan voor u klaar van ma t/m vr tussen 9.00-18.30 uur en op za tussen 9.30-15.30 uur.