Er heeft zich helaas een fout voorgedaan. Gelieve het opnieuw te proberen.

01 Criteria kiezen

02 Klik op de gewenste vertrekdatum/prijs

Let op :
Uw zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd. Probeer het opnieuw of kies een andere zoekterm.

Aanbiedingen worden geladen.

Legenda: gekozen vandaag goedkoopste aanbieding

alle prijzen per persoon.

03 Klik op een datum/prijs

Let op :
Helaas konden er voor uw zoekcriteria geen aanbiedingen gevonden worden. Probeer het opnieuw met een andere selectie.

Meer topreizen
Niet meer topreizen gevonden
 • Lidl Holidays eine Marke der Lidl Digital International GmbH & Co. KG
001
001
001

Aanbod wordt geladen

001
Organisator van deze reis is: Lidl Holidays eine Marke der Lidl Digital International GmbH & Co. KG Lidl Holidays eine Marke der Lidl Digital International GmbH & Co. KG

Organisator:
Lidl Holidays eine Marke der Lidl Digital International GmbH & Co. KG , Stiftsbergstr. 1 , D-74172 Neckarsulm

Rondreis betoverend Roemenië & Moldavië

Boekingscode: OTP04A
voorgeselecteerde criteria: Reisgezelschap: 2 volwassenen Reistype: Vliegvakantie
voor deze vanafprijs:

Wat betekent ‘voorgeselecteerde criteria’?

Wij hebben een aantal criteria nodig om de prijs van deze reis te kunnen berekenen. Deze criteria kun je wijzigen via de button Prijzen & boeken.

Kamertype: tweepersoonskamer Verzorging: halfpension Reisduur: 8 dagen Geselecteerde reisperiode: 21.08.2018 - 28.08.2018
vanaf  499 EUR per persoon / 8 dagen / incl. vlucht
Inclusief:
 • Retourvlucht Amsterdam – Boekarest
 • Hand- en ruimbagage
 • Transfers volgens reisprogramma
 • Rondreis per touringcar met airconditioning
 • 7 overnachtingen in 3- en 4-sterren hotels in tweepersoonskamers
 • Halfpension
 • Excursies, bezichtigingen en entreegelden volgens reisprogramma
 • Feestelijk avondeten met folkloreshow
 • Nederlandssprekende reisleiding

Gegarandeerd vertrek!
Vertrekdata:
10 april, 8 mei en 5 juni 2018.

Betoverend Roemenië & Moldavië

Deze rondreis geeft je de unieke kans om twee bijzondere landen in één reis te bezoeken. Een combinatiereis Roemenië en Moldavië is uniek en zeker de moeite waard! 
Roemenië is een land waar zoveel culturele geheimen te ontdekken zijn. Prachtige, oude binnenstadjes waar de tijd stil lijkt te staan, imposante kastelen en beschilderde kloosterkerken die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Tijdens de reis door Roemenië bezoek je o.a. de hoofdstad Boekarest, een waar openluchttheater waar je een stadsrondrit maakt.

Daarnaast kom je o.a. langs het zomerverblijf van de koninklijke familie en het adembenemende ca. 5 km lange Bicaz-ravijn.

In Moldavië wordt je verrast door het mooie heuvelachtige landschap en de typische Moldavische gebouwen. Je bezoekt tijdens deze rondreis o.a. de 500 jaar oude hoofdstad van Moldavië: Chisinau. Ook verken je Orheiul Vechi, een indrukwekkend openluchtmuseum. Daarnaast krijg je tijdens je verblijf in Moldavië ook nog de kans om een wijnproeverij te doen in de grootste wijnkelder van Europa (niet inbegrepen). Kortom: een reis waaran je nog lang met veel plezier zult terugdenken!

Reisprogramma
Dag 1: Amsterdam - Boekarest – Sinaia – Predeal (ca. 151 km).
Een van de meest bijzondere rondreizen begint vandaag! Je vliegt naar Boekarest, waar de reis gelijk kan beginnen! Je maakt namelijk gelijk een rondrit door deze prachtige stad. Je bezichtigt o.a. het parlementspaleis (van buiten) en de Kerk van de Patriarch. Vervolgens wordt je door de streek Walachije, naar Sinaia gebracht. Hier bezoek je het Peles-kasteel, de zomerresidentie van de Roemeense koninklijke familie en het Sinaia-klooster. Het klooster is gebouwd door monniken van het schiereiland Sinaï en daar komt ook de naam vandaan.

Dag 2: Predeal – Bran – Brasov – Predeal (ca. 234 km).
Je wordt vandaag naar het ridderkasteel van Bran, ook wel bekend als het Dracula-kasteel, gebracht. Het romantisch gelegen kasteel was tussen de oorlogen door de residentie van de Roemeense koningin Maria en is vandaag de dag een museum. De tocht gaat verder naar Brasov (kroonstad). Deze stad werd in de 13e eeuw gesticht door de ridders van de Duitse Orde en was eeuwenlang een economisch en geestelijk centrum van de Zevenburger Saksen, die tot aan de 19e eeuw een meerderheid onder de bevolking vormden. Je maakt een wandeling door het centrum, waar je de belangrijkste bezienswaardigheden leert kennen. Je ziet o.a. de Zwarte Kerk met het orgel van beukenhout, de middeleeuwse stadsmuur die om het historische centrum staat, het raadhuisplein, de Strada Sforii (een unieke, zeer smalle straat), de poort van Catherine en de kleine orthodoxe kerk. ’s Avonds wacht u een typisch Roemeens diner met folkloreprogramma in Poiana Brasov, het populairste skigebied van Roemenië, dat ook in de zomer een schitterende plek is. Daarna wordt je teruggebracht naar Predeal.

Dag 3: Predeal – Bicaz-ravijn – lacul Rosu – Campulung (ca. 534 km).
Klaar voor weer een zeer indrukwekkende dag? ’S ochtends rijden we richting het noorden langs de Rode Zee. Je komt door het adembenemende, ca 5 km lange Bicaz-ravijn. In de namiddag maak je een wandeling in deze omgeving. De Rode Zee ontstond in 1838 door een aardverschuiving die de rivier omhoog stuwde. De kleur van de aarde geeft de zee een rode gloed en er steken op mythische wijze boomstammen uit het water.

Dag 4: Campulung – Klooster Moldovita – Klooster Sucevita – Klooster Voronet – Suceava – Iasi (ca. 305 km).
Vandaag bezichtig je 3 indrukwekkende kloosters: Moldovita, Sucevita en Voronet. Je dag begint met een bezoek aan het Moldovita klooster, dat bekend staat om de schilderingen op de buitenmuren. De verhalen achter de schilderingen worden uitgelegd en één van de kloosterzusters introduceert je in de wereld van het orthodoxe geloof. Vervolgens gaat de tocht verder naar het Sucevita klooster met zijn grote ensemble van militaire en heilige bouwwerken. Ook hier zijn nog steeds indrukwekkende muurschilderingen in heldere kleuren te bewonderen, bijvoorbeeld de “Jacobsladder” of de talloze uitgebeelde verhalen uit de geschiedenis van Roemenië. Tot slot bezoek je het klooster Voronet, dat ook wel de Sixtijnse Kapel onder de Roemeense kerken wordt genoemd.

Dag 5: Iasi – Ungheni – Klooster Capriana – Chișinau (Moldavië, ca. 427 km).
Na het ontbijt maken we een rondrit door Iasi. De stad ligt in Roemenië, ca. 20 km ten westen van de grens met Moldavië. De kleine rivier de Bahlui, een zijrivier van de Jijia, stroomt door de stad. Lasi wordt net als Rome ook wel de stad met de zeven heuvels” genoemd. Vervolgens rijden we naar het Capriana klooster in de regio Rajon Strașeni, ongeveer 40 km ten noordwesten van Chișinau. Het klooster wordt voor het eerst in de geschriften genoemd in het jaar 1429, in een oorkonde van de Moldavische vorst Alexander de Goede.

Dag 6: Chișinau – Orheiul Vechi – Cricova – Chișinau (ca. 113 km).
Vandaag ga je op verkenningstocht! Je gaat namelijk de archeologische vindplaats Orheiul Vechi ontdekken. Dit is een historisch openluchtmuseum en tevens een beschermd landschap ten zuidoosten van de stad Orhei, in het centrum van Moldavië. Het ca. 6000 hectare grote gebied, waar de drie dorpen Trebujeni, Butuceni en Morovaia bij horen, is het enige erkende culturele werelderfgoed van Moldavië en staat sinds 2007 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Vervolgens kun je er voor kiezen om de grootste wijnkelder van Europa te bezoeken en hier te genieten van een wijnproeverij (extra ter plaatse te reserveren).

Dag 7: Chișinau – Milestii Mici – Galati (Roemenië, ca. 238 km).
Het is hoog tijd voor een stadsrondrit Chișinau. De ongeveer 500 jaar oude hoofdstad van Moldavië werd opgericht aan de oever van de kleine rivier de Byk, op zeven heuvels. Tot de architectonische bijzonderheden behoren onder andere zo'n 30 bouwwerken, die een unieke samensmelting van Russische en Italiaanse stijlelementen representeren. Opvallend is ook het brede scala aan kunstzinnig vormgegeven parken in de stad. Aansluitend gaan we naar Milestii Mici. Deze gemeente bestaat uit twee dorpen, Milestii Mici en Piatra Albă. Milestii Mici is een oud Moldavisch dorp, dat al in eeuwenoude boeken vermeld staat.

Dag 8: Galati – Boekarest (ca. 247 km) - Amsterdam.
Vanuit Galati rijden we terug naar Boekarest. In de namiddag wordt je naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam.
 
Beschrijving van de hotels tijdens de rondreis:
Faciliteiten: receptie en restaurant.
2-persoonskamer: comfortabele kamers  met tv, telefoon en badkamer met bad en toilet. Bezetting: min./max. 2 volw.
1-persoonskamer: gelijke faciliteiten als de 2-persoonskamer, maar dan kleiner. Bezetting: min./max. 1 volw.

Geplande overnachtingshotels (onder voorbehoud van wijzigingen):
 • 2x Predeal – Hotel Piemonte
 • 1x Campulung – Hotel Sandru
 • 1x Lasi – Hotel Moldova
 • 2x Chisinau – Hotel Europa
 • 1x Galati – Hotel Galmondo

Optionele extra service per persoon/verblijf:

 • Toeslag 1-persoonskamer: € 129,-
 • Excursie wijnproeverij/wijnkelder Cricova: ca. € 39,- p.p., te reserveren via onze verkoopafdeling: 0800 025 0024
 
Reisvoorschriften voor Nederlandse staatburgers:
je hebt een paspoort  nodig dat min. 6 maanden na terugkeer nog geldig is. Houd er rekening mee, dat de reisvoorschriften voortdurend kunnen wijzigen.

naar boven


Meer informatie & hulp bij boeken

Indien u vragen over deze aanbieding heeft, kunt u telefonisch contact met ons opnemen:

0800 / 025 0024 Gratis in Nederland
wij staan voor u klaar van ma t/m vr tussen 9.00-18.30 uur en op za tussen 9.30-15.30 uur.